Redactie
Redactie Gezin 12 jul 2018

Zo houd je je dreumes (creatief) bezig op vakantie!

De klok tikt steeds meer richting het moment dat de vakantie aanbreekt. Tijd voor een overdosis vrije tijd en plezier. Al blijkt die vrijheid lastiger in te vullen dan gedacht. Hoe houd je de kids de hele dag bezig en heb je zelf ook een ontspannen tijd?

Er zijn meer activiteiten dan alleen buitenspelen. Op een gegeven moment zijn ze daar gewoon klaar mee. Je kunt ook een hoop andere, creatieve activiteiten bedenken die je koter kan ondernemen zonder zich ook maar één moment te vervelen!

Camera is je kameraad

Tijdens de (zomer)vakantie is dit dé ideale kameraad van je kind. Ze kunnen hun nieuwe beste vriend overal mee naartoe nemen: een dagje strand, op vakantie, naar de dierentuin, enzovoorts. Hierdoor zijn ze in staat om hun eigen momenten vast te leggen!

Nóg een voordeel is dat dit apparaatje urenlang plezier garandeert, vooral buiten de deur. Is weer eens iets anders dan gebruikelijke sessie met de gameboy.

Een schattige kindercamera is handig in gebruik en hoeft niet duur te zijn. Dit varieert van een paar tientjes tot ongeveer honderd euro. Let er alleen wel op dat je geen kwaliteit van jewelste hoeft te verwachten, de resolutie is namelijk niet bepaald hoog te noemen. Daarnaast zijn de camera’s in een enorme behuizing van plastic verwerkt, waardoor er dus nóg meer kwaliteit verloren gaat. Maar dit drukt de pret absoluut niet.

Reisdagboek

Wanneer je koter zijn of haar camera weer richting de krochten van een willekeurige kast stuurt, kun je er nog veel meer mee doen dan alleen foto’s maken. Wat dacht je van een reisdagboek?

Hier kunnen ze niet alleen hun zelfgemaakte foto’s inplakken, maar ook tekenen en notities maken met de allerleukste herinneringen aan de vakantie. Laat het foto’s maken maar aan je kind over! Zeg nou zelf, dat ís toch al het leukste souvenirtje?

Samen fotoboek maken

Ziet jouw dreumes een reisdagboek bijhouden toch niet zitten? Las samen een knutseluurtje in en maak samen een boekje met de resultaten van de kindercamera!

Maak er een spelletje van

In het kader van herinneringen maken kun je met je kids, als het bijvoorbeeld regent, alle foto’s afdrukken (indien mogelijk) en er een spelletje memory van maken. Plezier gegarandeerd! Zo heb je ook meteen iets te doen wanneer het weer besluit niet mee te werken.

Als dit geen leuke vakantie wordt.

Reageer op artikel:
Zo houd je je dreumes (creatief) bezig op vakantie!
Sluiten