Redactie
Redactie Mama 14 mei 2021

Zo overleef je de tropenjaren met je partner: 4 gouden tips

Als je nog nooit van de tropenjaren gehoord hebt: volgens de Van Dale is een tropenjaar een jaar, doorgebracht in de tropen óf, figuurlijk gesproken, een bijzonder zwaar, slopend jaar. En dat laatste bedoelen we natuurlijk, want ook de eerste jaren na het krijgen van kids worden de tropenjaren genoemd.

Handig dus wel, om wat gouden tips achter de hand te hebben om samen de tropenjaren te overleven!

Gouden tip nummer 1: accepteer de boel zoals het is

Je kan wel doen alsof je lieve baby je leven niet drastisch veranderd heeft, maar dat gelooft niemand. Een kindje betekent je aanpassen. Plannen het eerste jaar? Forget it. Met een baby in huis valt weinig te plannen. Accepteren dus die boel, geef je over aan de situatie zoals ‘ie is. Je kan je er nog zo tegen verzetten en je oude leventje willen blijven vasthouden, maar daar wordt jij uiteindelijk niet blij van, je partner niet en je baby al helemaal niet.

Gouden tip nummer 2: blijven praten met je partner

Blijf communiceren in jullie relatie, spreek verwachtingen en behoeftes naar elkaar uit. Hints worden toch nooit begrepen of opgepakt. Zit de een erdoorheen, geef hem of haar dan wat ruimte, wat me-time, zonder kids. Echt, het werkt. En andersom ook natuurlijk. Gun elkaar tijd om op te laden en ga dan weer door.

Gouden tip nummer 3: pak je me-time én tijd voor elkaar

Plan eens per week wat me-time in, al is het een half uurtje badderen in je eentje in alle stilte. En zorg ervoor dat je partner ook zijn of haar me-time pakt. Want als jullie beiden minder stress ervaren, dan zijn jullie liever voor elkaar en liever met de kids. Vergeet ook niet om tijd voor elkaar vrij te maken. Breng de kids een nachtje naar opa en oma, en ga samen op date night. En voel je niet schuldig naar de kinderen, want het is juist voor hen zo belangrijk dat jullie relatie goed is.

Gouden tip nummer 4: middagdutjes en vroeg naar bed

Pak je slaap, wanneer je kan. In de tropenjaren zullen jullie een heel stuk minder slaap hebben dan je waarschijnlijk gewend bent. Dus powernaps zijn echt geen overbodige luxe. Ga zelf ook even slapen wanneer je baby dat doet en ga ’s avonds op tijd naar bed. Netflix uit, licht uit, slaap lekker!

Lees ook:

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo overleef je de tropenjaren met je partner: 4 gouden tips
Sluiten