wpk-admin
wpk-admin Baby 27 jul 2018

Zo voelt het wanneer de baby in je buik beweegt

‘He, wat voel ik daar!’ De eerste keer dat je je baby voelt bewegen in je buik, is een bijzonder moment. Al herken je het in het begin misschien niet eens. Want het is een gevoel dat met niets te vergelijken is. En hoe omschrijf je het eigenlijk?

13 moeders doen een poging uit te leggen hoe het voelt als er een kleintje in je buik beweegt.

1. Karate Kid

Alicia: ‘Iedereen vertelde me dat het als vlinders in mijn buik zou voelen. Ik heb echter alleen te maken gehad met een karate highscore: twee kicks tussen mijn ribben en mijn bekken. Ontzettend fijn.’

2. Dance, dance, dance

Christy: ‘In het begin voelde het alsof mijn spieren samentrokken, maar aan het eind van de zwangerschap kon er net zo goed een disco-danser in m’n buik ronddansen.’

3. Blaas-problemen

Victoria: ‘Het was het beste gevoel ter wereld, gevolgd door ‘oh shit, ik heb zojuist in mijn broek geplast. Hij schopte tegen mijn blaas.’

4. Slangen

Katy: ‘Het voelde als een zak vol slangen.’

5. Borrelbuik of toch..?

Olivia: ‘Eerst wist ik niet zo goed of ik de baby voelde bewegen, of dat het de taco’s van gisterenavond waren.’

6. OMG

Dawn: ‘Ik weet nog dat ik achter mijn bureau zat en dacht ‘waarom voelt het alsof er koolzuur in mijn buik zit… OH MIJN GOD DAT IS DE BABY!’

7. Tapdansen

Jillian: ‘In het begin voelde het alsof een tapdanser, maar dan binnenin mijn buik. Op het einde leek het meer op een alien die op de meest gevoelige plekken in mijn buik aan het prikken was, terwijl hij op mijn blaas aan het springen was.’

LEES OOK: 8 gedaantes die je aanneemt wanneer je zwanger bent

8. Kikker in je buik

Rachel: ‘Wij noemden onze zoon ‘Froggie’ omdat het voelde alsof er een kikker in mijn buik zat.’

9. Vechtersbaas

Allison: ‘Het voelde alsof ik van binnen uit in elkaar geslagen werd en niet terug kon slaan.’

10. Wonder

Melissa: ‘Het was fantastisch. Ik vond het helemaal niet vervelend. Ik weet nog dat ik voor een klas vol studenten stond, en één van de studenten zat gefascineerd naar mijn buik te kijken. Het voelde echt wonderlijk.’

11. Buitenaards

Suzan: ‘In het begin voelde het raar. Alsof er een alien binnenin mij zat. Maar toen mijn derde kind geboren werd en ik wist dat ik het nooit meer zou voelen, ging ik het missen.’

12. Zenuwtrekking

Dena: ‘Het voelde als een zenuwtrekking bij mijn oog, maar dan zo’n 100 keer erger en absoluut niet bij mijn oog.’

13. Circus zeester

Kate: ‘Het voelde een beetje als bubbeltjesplastic. Later, toen ze groter werd, voelde het echter alsof er een Cirque du Soleil-artiest in mijn buik zat. Ook deed ze vaak een zeester na, door haar armen en benen uit te rekken. Nu doet ze dat nog steeds, dat is grappig om terug te zien.’

Hoe voelt het wanneer jouw baby in je buik beweegt? Laat het ons weten op Facebook!

Voel jij je ook een beetje vergeetachtig tijdens je zwangerschap? Dit zijn geestige dingen die zwangere vrouwen deden toen hun hersenen even ‘offline’ waren..

Reageer op artikel:
Zo voelt het wanneer de baby in je buik beweegt
Sluiten