Redactie
Redactie Gewicht 8 jun 2018

Zo voorkom je vakantiekilo’s!

Vakantie vieren is heerlijk! Slenteren door kleine straatjes, luieren op het strand en natuurlijk genieten van de lokale specialiteiten: Italiaanse ijsjes, Franse wijnen, Griekse gyros en Vlaamse frieten. Maar wat baal je na afloop van die vakantiekilo’s. Voorkom de extra kilo’s met deze tips!

Tip 1) Geniet met mate

Het is verleidelijk om het ene ijsje na het andere ijsje te verorberen. En iedere avond een extra portie frietjes te bestellen en het nooit over te slaan. Maar dit hoeft niet, je kunt ook met mate genieten. Geniet van je eten door te proeven en niet door er zoveel mogelijk van te eten. Trakteer jezelf op één ijsje per dag en kies af en toe ook voor een waterijsje in plaats van roomijs.

Tip 2) Hang de toerist uit

Ga er op uit. Blijf niet vastgeplakt op je bedje aan het zwembad liggen. Maar bezoek eens een leuke stadje in de buurt, fiets door de natuur en slenter over het plaatselijke marktje. Zo verbrand je de extra’s calorieën terwijl je de omgeving verkent.

Tip 3) Drink voldoende water

Veel water drinken is sowieso erg goed voor je lichaam, doordat water afvalstoffen afvoert. Ben je in een warm land op vakantie dan is het helemaal zaak om veel te drinken. Probeer twee liter water per dag te drinken door constant een flesje water bij je te hebben. Kies op een terras ook liever water dan een dikmakende frisdrank.

Tip 4) Gebruik het zwembad

Heb je een zwembad in de buurt? Maak daar dan gebruik van. Trek iedere dag een paar baantjes voordat je gaat luieren. Als je dit zo’n twintig tot dertig minuten doet, houd je je lichaam in vorm en heb je als start van de dag alweer wat calorieën verbrand.

Tip 5) Actie!

Naast de toerist uithangen en baantjes trekken in het zwembad, is het ook goed om de afstanden te lopen die je kunt. Dus is het strand twintig minuutjes lopen? Doe dit dan! Het centrum waar je lekker gaat dineren, tien minuutjes lopen? Wandel er lekker heen. Heb je kinderen? Maak ze dan extra blij door allerlei actieve spelletjes te doen met ze op het strand of voor de tent.

Als je je aan deze tips houdt, heb je grote kans dat je niet hoeft te lijnen na de vakantie. Hoe heerlijk is dat!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo voorkom je vakantiekilo’s!
Sluiten