Redactie
Redactie Lifestyle 8 jun 2018

Zo word je een Zen Zen Mama

“Hoe kunnen we mama zijn, balans vinden, ons minder druk maken, echt genieten van de dingen om ons heen en tegelijkertijd onszelf blijven ontplooien. Hoe kunnen wij zonder schuldgevoelens zijn, zonder je partner, kind(eren) of jezelf tekort te doen…” Meike van Tilburg is de intiatiefnemer van Zen Zen Mama. Lees haar tips!

Naam: Meike van Tilburg
Relatie met: Fulco
Mama van: Bram en Kiki
Carrière: Initiator van Zen Zen Mama, geeft workshops speciaal voor moeders en is ook actief als trainer op het gebied van communicatie.

Wat is moeilijk aan het 'mama-zijn'?

“Iedereen beleeft het ‘mama-zijn’ natuurlijk anders. Maar het is en blijft een grote verandering. En ik denk dat het die onverwachte impact op je leven is wat veel moeders lastig vinden.”

Hoe bereid je je erop voor?

“Veel praktische zaken kun je  voorbereiden. Maar de beste voorbereiding op het moederschap is denk ik toch om niet te veel verwachtingen te hebben.”

Wat heeft jou geholpen?

“Voordat ons zoontje werd geboren, had ik mijn leven best goed onder controle. Alles prima geregeld. Lekker druk. Maar Bram deed daar niet aan mee. En groot gelijk had hij! Ik moest leren om ‘los te laten’, weer onbevangen in het leven te staan en meer te genieten van de kleine dingen.”

Hoe word je een ontspannen mama?

“Een ontspannen mama word je bijvoorbeeld door goed naar je kind te kijken. Hierdoor ga je relativeren, meer genieten van het moment en met een frissere blik tegen dingen aankijken.”

Wat leer je in jouw workshops?

“In de workshops laat ik zien dat moederschap een unieke gelegenheid is om weer dichter bij jezelf te komen en rust en balans te vinden. Ook al lijkt het tegenovergestelde soms het geval. ‘Bewust zijn’ en ‘loslaten’ zijn thema’s die gekoppeld worden aan de dagelijkse praktijk van bijvoorbeeld opvoeden. Elementen die ook in het boeddhisme voorkomen en waar kinderen je continu toe uitdagen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo word je een Zen Zen Mama
Sluiten