Redactie
Redactie Gezin 24 dec 2018

Zo zorg je ervoor dat kinderen genoeg slaap krijgen tijdens de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent een hoop bezoekjes aan de familie. Hierdoor gaat slapen niet zoals de kinderen dit thuis gewend zijn. Dit is niet erg, maar het kan wel voor een hoop gedoe zorgen.

Toch zijn er dingen die je kan doen om het aantal uren slaap gelijk te houden. Met deze tips & tricks zorg je ervoor dat de kinderen niks te kort komen, en daarmee worden de feestdagen een stuk lichter.

Slapen gaat voor

Uiteraard wil je je kinderen niet weerhouden van een leuk feestje. Maar genoeg is genoeg. Zij genieten hier namelijk niet echt meer van wanneer zij doodop zijn. En daarnaast zijn zij niet te genieten (voor jou en de rest van de familie). Je kan dit ook uitleggen aan de familie wanneer zij jouw gedachten omtrent slaap apart vinden. Wellicht valt het mee en geven ze je groot gelijk. Kies je familiemomentjes uit, maar alle ‘verplichtingen’ zijn echt niet nodig.

Houd je aan het al bestaande slaapschema

De kinderen krijgen gedurende de feestdagen enorm veel prikkels te verwerken, dit zijn er veel meer dan normaal gesproken. Dit maakt het vermoeider en daarom zijn dutjes van cruciaal belang. Hanteer hetzelfde slaapschema zoals je dat normaal ook zou doen, ze hebben het juist nu extra nodig. Hier geldt weer: communiceer dit met de familie. Mochten de dutjes minder goed lukken, stop hen dan ietsje vroeger in bed.

Slaapomgeving check

Zorg dat je voorbereid op stap gaat. Laat het slaapritme of de omgeving van je kinderen niet aan toeval over. Communiceer vooraf met je broer of zus in welke kamer jouw kleine kan slapen. Communiceer ook of het daar gehorig is, en zorg dat jij alles inpakt wat er nodig is. Denk aan: een bedje, knuffels, dekentjes en meer. In dit soort gevallen heb je liever meer mee dan te weinig.

De feestdagen met een baby: zo pas je het op jullie ritme aan

Voldoende nachtrust doet wonderen, en daarmee krijgen jullie allen top feestdagen!

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat kinderen genoeg slaap krijgen tijdens de feestdagen
Sluiten