Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 juni 2018

Zwanger – 15x dit hoort erbij!

Hoera, je bent zwanger! De komende negen maanden zijn een bijzondere tijd. Niet alleen groeit er een baby in je buik, maar ook nemen je hormonen langzaam je lichaam over en krijgt vermoeidheid een nieuwe betekenis. Deze 15 dingen zul je zéker herkennen!

1. De zwangerschapstest

De één doet de test samen met haar partner, de ander doet het alleen. Maar hoe dan ook, wachten duurde nog nooit zo lang. Want zie je daar nu langzaam een tweede streepje verschijnen? En dan…hoera, je bent écht zwanger! Tijd voor een vreugdedansje.

2. Zwangerschapsaankondiging

Wanneer vertel je het heugelijke nieuws aan familie en vrienden? Wacht je tot je drie maanden zwanger bent of hang je direct aan de telefoon. En belangrijker nog…hoé vertel je het? Tijdens het eten, via een e-mail of een app of juist middels  een originele aankondiging? 

3. Ochtendmisselijkheid

Niet iedereen heeft er last van – en velen gelukkig ook niet de hele zwangerschap – maar vaak is ochtendmisselijkheid wel één van de symptomen waaraan je merkt dat je zwanger bent.

Leestip! Als je zwanger bent, kun je last hebben van verschillende zwangerschapskwaaltjes. Wij zetten ze op een rij!

4. De eerste echo

Het moment dat je voor het eerst je baby ziet op een echo is wel heel bijzonder. Je baby is nu officieël meer dan een streepje op een test. Het hartje klopt en er groeit echt een klein wezentje in jou. Dit is het bewijs dat er echt een kindje in jouw buik aan het groeien is.

5. Een buikje

Heb jij jezelf ook al betrapt, starend in de spiegel, op zoek naar een bolling? Soms duurt het even, maar langzaamaan wordt je buik steeds boller. En niet alleen jij ziet het, ook steeds meer mensen om je heen valt het op dat je zwanger bent.

6. Een nieuwe garderobe

En wanneer dat buikje lekker begint te groeien, wordt het vaak ook tijd voor een nieuwe garderobe. En dat is dus een prima excuus om weer eens even lekker te shoppen.

7. Een naam

Waren jij en je partner direct unaniem over de naam van jullie baby? Vaak is het kiezen van een naam niet al te makkelijk. Want ga je voor een korte of juist een lange naam? Vernoem je je kind naar bijvoorbeeld je (schoon)vader of (schoon)moeder en kies je voor een aparte naam of een 'gewone' naam.

Tip! Op zoek naar een inspiratie voor een leuke jongensnaam of meisjesnaam? Op Mama en Zo zetten we een aantal leuke namen op een rij!

8. Moe, moeier, moeist

Nooit geweten dat je zó moe kon zijn. Vooral tijdens de eerste maanden van je zwangerschap zijn er momenten waarin je vaak maar met moeite je ogen kunt openhouden. 

Leestip! Tijdens je zwangerschap is lekker slapen niet zo makkelijk. Van heftig dromen en transpireren tot het zoeken naar een comfortabele slaaphouding, wij vertellen je meer over slaapproblemen tijdens je zwangerschap. 

9. Trappelen

Weet jij nog wanneer je het eerste trapje van je kind voelde? Hoewel het moment lang niet bij iedereen gelijk is, kun je meestal vanaf de 18e week je baby beginnen te voelen. Wat begint met een zacht plopje worden uiteindelijk flinke trappen. Er zijn zelfs baby's die hun moeder letterlijk het ziekenhuis in trappen met gekneusde of gebroken ribben. Au!

Tip! Niets zo bijzonder als de bewegingen van je baby in je buik! Benieuwd wanneer en welke bewegingen je baby maakt. Bekijk het in ons overzicht

10. De babykamer

Het inrichten van de babykamer is vaak een leuk klusje. Voor welke kleuren ga je en knap je zelf de meubeltjes op of ga je hiervoor naar een speciaalzaak? En als de kamer dan af is, dan kun je er uren genieten. Met het opvouwen van babykleertjes en dagdromen over je baby ben je uren zoet.

11. Hormonen

Het hoort er echt bij, maar die hormonen maken het je niet altijd makkelijk. Van gekke lichaamsveranderingen tot extreme huilbuien. Geef de schuld maar aan je hormonen, maar lastig is het soms wel!

TIP!Weten wat hormonen met je doen? Deze gekke lichaamveranderingen zijn allemaal de schuld van je hormonen!

12. Voelen en advies

Zo'n zwangere buik heeft vaak een magische aantrekkingskracht. Wildvreemde mensen willen even voelen aan je buik, soms ook ongevraagd. En naast al die handen die je buik graag even betasten, krijg je als je zwanger bent ook gratis en voor niets héél veel advies. Van tips waar je echt iets aan hebt tot persoonlijke bevallingsverhalen -waar je helemaal niet op zit te wachten.

13. Zwangerschapsverlof

De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst. En als je zwanger bent is dat zeker zo. Je telt af tot je verlof begint en kan niet wachten om je helemaal te storten op de laatste zaken. Kleertjes wassen, geboortekaartje bestellen, er valt nog genoeg te doen die laatste weken.

14. Nesteldrang

Het kan je niet schoon genoeg zijn. En eerlijk is eerlijk dat biedt best wat voordelen. Want eindelijk wordt ook eens die richel boven de voordeur schoongemaakt, stofzuig je dagelijks de kleinste hoekjes en krijgt de koelkast nog veel vaker dan normaal een grondige reinigingsbeurt.

15. De laatste loodjes

En dan begint het wachten. Want wanneer dient de kleine spruit zich aan? Nog even en dan is er offcieël een nieuwe bewoner bij. En tot die krijg je er waarschijnlijk geen genoeg van om te fantaseren over op wie de baby lijkt en hoe heerlijk het is als hij straks in je armen ligt.

Leestip!Knoop jij ook stiekem je broek open en heb je onweerstaanbare trek in een patatje? Wij hebben een lijstje met 10 dingen die je écht herkent als je zwanger bent.

Bron: Popsugar.com

Reageer op artikel:
Zwanger – 15x dit hoort erbij!
Sluiten