Zwangerschapskalender: het 1e trimester

Redactie 29 nov 2017 Kalenders

4 weken zwanger

Jouw lichaam

Eindelijk is het zover, je bent een dag over tijd. Vanaf nu kun je een zwangerschapstest doen. De test geeft op ieder moment van de dag een betrouwbare uitslag, maar lees de gebruiksaanwijzing van de test eerst goed door. Bij vrijwel iedere test wordt je eerst gevraagd over het sponsachtige, zachte gedeelte van de test te plassen. Vervolgens zie je in het venster een tekentje verschijnen dat betekent dat de test goed is uitgevoerd. Zie je nog extra tekentje erbij verschijnen? Gefeliciteerd, dan ben je zwanger.

De verloskundige

Het nieuws deel je natuurlijk eerst met je partner of directe omgeving, maar als het grote nieuws is geland, kun je ook al op zoek gaan naar een verloskundig. Misschien heb je er wel al eentje op het oog. Je kan vaak een afspraak maken voor je eerste bezoek over een aantal weken.

Het is nog iets te vroeg om je zwangerschap met de hele wereld te delen, maar je kunt al wel anoniem met andere mama’s op ons Mamaforum over je zwangerschap kletsen.

Ontwikkeling in je buik

In je buik gebeurt er ondertussen al van alles. De bevruchtte eicel is inmiddels een klompje cellen geworden en zal zich vanaf deze week verder gaan ontwikkelen. Je baby heet vanaf nu een embryo. Binnen nu en tien weken ontwikkelen zich alle organen van je baby en sommige zullen zelfs al gaan werken. Je embryo is nu zo groot (of zo klein) als een maanzaadje.

Help andere moeders

Jouw lichaam produceert nu heel veel HCG hormoon. Eigenlijk een beetje te veel zelfs. Dat teveel plas je gelukkig gewoon uit enn daarmee is jouw urine heel veel waard voor vrouwen die zelf geen kinderen kunnen krijgen. Door dit hormoon uit je urine te halen, kunnen vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen geholpen worden met een IVF behandeling. Dat hoef je gelukkig niet zelf te doen, maar je kunt je hiervoor opgeven bij Moeders voor Moeders.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het 1e trimester
Sluiten