Zwangerschapskalender: het 1e trimester

Redactie 29 nov 2017 Kalenders

6 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

Je baby ontwikkelt zich in een razend tempo. Zag je baby er vorige week nog uit als een soort kikkervisje, nu begin je al armpjes en beentjes te zien! Geen volledige armpjes en beentjes, maar de beginselen ervan. Er komen vier bobbeltjes uit het lichaampje, die uit zullen groeien tot volledige ledematen. Je baby is nu vijf millimeter ‘groot’.

Hartje van je baby

Ook het hartje van je baby begint deze week steviger te kloppen. Er is zelfs al sprake van een primitieve bloedsomloop. Dat wil zeggen dat het hartje nog geen bloed door het hele lijfje pompt, maar er is wel een basis. Vergelijk het met een wegenkaart: de snelwegen zijn druk in ontwikkeling.

Jouw lichaam

Je lichaam werkt hard, dag en nacht. Persoonlijke verzorging wordt daarom steeds belangrijker. Als je nu goed voor je lichaam zorgt, zul je na de zwangerschap minder last hebben van ‘lichamelijk restverschijnselen’. Bovendien is het fijn om er in de zwangerschap stralend uit te zien. En dat kost onder invloed van al die hormonen, iets meer moeite dan normaal.

Veranderingen in je gezicht

Als je zo’n zes weken zwanger bent, zul je aan je gezicht ook de nodige veranderingen zien. Misschien heb je wat meer pukkeltjes dan normaal. Misschien krijg je witte vlekken op je gezicht. Het kan allemaal en gaat vanzelf weer over. Door je gezicht iedere dag goed te reinigen en een gezichtscrème te gebruiken, zorg je ervoor dat je er stralend uitziet de komende acht maanden.

Praat mee over zwangerschap op het Mamaforum

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het 1e trimester
Sluiten