Zwangerschapskalender: het 3e trimester

40 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

Eindelijk het is zover! De veertig weken zijn voorbij en je uitgerekende datum is bereikt. Hoe groot en zwaar je baby is, is moeilijk te zeggen, maar het zal ongeveer 50 centimeter en ongeveer 3400 gram zijn.

Meer dan 40 weken wachten

Je wacht er al weken op, maar je baby komt maar niet… Bedenk dat slechts vijf procent van de baby’s ook echt op de uitgerekende datum geboren wordt. Bedenk je dat een normale zwangerschap tot 42 weken kan duren. Je bent dus niet te laat, en er is niets mis. Zo’n negentig procent van de baby’s is geboren voor de tiende dag na de uitgerekende datum. Laat je dus niet van slag brengen door al die mensen die aan je vragen of je nu nog niets voelt.

Eindelijk is het zo ver!

Binnenkort ben jij (weer) moeder. Na 40 weken zwanger (of 42 weken) en wachten kan je nu eindelijk in je baby’s mooie ogen kijken. Mama en Zo wenst jou en je baby een heel gelukkig leven toe. Natuurlijk is Mama en Zo er ook voor jou na de bevalling. We houden je op de hoogte van de groei en ontwikkeling van je kleine wereldwonder. Gefeliciteerd!

Lees ook: 41 of 42 weken zwanger: Wat zijn je opties?

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het 3e trimester
Sluiten