Zwangerschapskalender: het 3e trimester

30 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

Je baby is nu 38 centimeter lang en weegt 1300 gram. Je baby groeit gestaag door, de ontwikkeling is bijna voltooid. Op dit moment heeft je baby nog genoeg vruchtwater om in te bewegen, maar dit zal steeds minder worden. Hierdoor zal je baby ook steeds minder kunnen draaien.

30 weken zwanger: jouw lichaam

Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van de onderrug of het bekken. Meestal steekt deze pijn de kop op tussen de zesentwintigste en dertigste week. Vrouwen die eerder een kind hebben gekregen kunnen hier al langer last van hebben. We weten nog niet wat de exacte oorzaak is van deze klachten. Wel weten we dat de meeste klachten na de zwangerschap vanzelf weer over gaan. Het is sowieso een goed idee om je buik wat extra ondersteuning te bieden. Gebruik hiervoor een buikband of een bekkenband. Deze kun je in een babyspeciaalzaak kopen.

Maak de babyuitzet compleet

Tijd om alle babyspulletjes in huis te halen. Deze verzameling van babyspulletjes noemen we de babyuitzet. Er bestaat een standaard checklist voor de babyuitzet. Print deze uit en ga ermee naar een winkel. Dan weet je zeker dat je niets vergeet.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het 3e trimester
Sluiten