Zwangerschapskalender: het 3e trimester

32 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

Je baby heeft nu kleine teennageltjes en vingernageltjes, ook heeft je baby al echt haar op z’n hoofd. Op dit moment is je baby 40 centimeter en weegt 1800 gram.

32 weken zwanger: jouw lichaam

Vanaf 32 weken zwanger ga je om de twee à drie weken naar de verloskundige. De uitgerekende datum komt steeds dichterbij. De verloskundige houdt je extra goed in de gaten. Juist in deze laatste weken kan ze veel voor je betekenen. Als ze namelijk een afwijking in de groei van jouw buik constateert, of ze merkt dat je baby verkeerd in de buik ligt, kan zij dit nu nog verhelpen. Misschien houd je ook meer vocht vast, dit zie je vooral aan je enkels en je voeten. Neem voldoende rust.

Jouw borsten & moedermelk

Je borsten bereiden zich voor om straks moedermelk te geven aan je baby. Misschien heb je al gemerkt dat er melk in de borsten zit. Soms zijn de eerste druppeltjes geel, bijna okergeel. Sommige aanstaande moeders hebben zelfs al lekkende borsten in deze week. Zonder dat je er invloed op hebt, komt er melk uit je borsten. Dat kan een pijnlijke gebeurtenis zijn als je een strak shirtje draagt… Gebruik daarom vanaf nu zoogkompressen. Dit zijn ronde, sterk absorberende kompressen die je in de beha draagt. Ze zijn bij iedere drogist verkrijgbaar.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het 3e trimester
Sluiten