Zwangerschapskalender: het 3e trimester

34 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

Je baby gaat nu aan de eindspurt beginnen. Hij groeit als kool en wordt met de week zwaarder. In de komende zes weken neemt hij maar liefst zes centimeter in lengte en duizend gram in gewicht toe! Ook je baby’s oogjes functioneren nu erg goed. Hij kan het verschil tussen licht en donker goed onderscheiden. Je baby is nu 42,5 centmeter lang en weegt 2250 gram.

34 weken zwanger: jouw lichaam

De uitgerekende datum komt steeds dichterbij nu je in het derde trimester zit. Je voelt je waarschijnlijk erg zwanger. Werken kan vanaf nu te zwaar worden. Daarom heb je recht op zwangerschapsverlof. Je kunt kiezen of je vier, vijf of zes weken voor de uitgerekende datum stopt met werken. Als je zo lang mogelijk doorwerkt ‘spaar’ je verlofweken die je na de geboorte extra mag opnemen. Je hebt dan wat meer tijd met je baby. Toch doe je er niet verstandig aan om koste wat het kost door te werken. Luister naar je lichaam. Als het werken te zwaar wordt, stop je gewoon zes weken voor de uitgerekende datum.

Checklist

Check nog even of je alles in huis hebt:

  • Heb je een kraampakket in huis?
  • Is het babykamertje klaar?
  • Heb je de geboortekaartjes geregeld?
  • Heb je de babyuitzet in huis?
  • Liggen alle belangrijke telefoonnummers klaar naast de telefoon?

Tip! Adressen schrijven

Je hebt vast de enveloppen voor de geboortekaartjes al klaar liggen. Schrijf nu alvast de adressen op de enveloppen. Op die manier heb je dadelijk meer tijd over om samen met je baby te zijn. Geef het geheel een extra feestelijk tintje met speciale geboortezegels die je haalt bij het postkantoor.

Lees ook: Zo kies je het juiste geboortekaartje

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het 3e trimester
Sluiten