Redactie
Redactie Zwanger 29 mei 2020

Zwanger de zomer door? Met deze 8 tips wordt dat een makkie!

Een dikke buik, gierende hormonen, vocht vasthouden, dat is al lastig in de herfst of in de winter bij 10 graden Celsius. Laat staan tijdens een warme zomer, waarbij ook in Nederland de temperatuur al snel de 25 graden overstijgt.

Hoe warm het deze zomer ook wordt, met deze tips kom je zwanger de zomer door!

8x handige tips om zwanger de verzengende Nederlandse zomerhitte te doorstaan

1. Drink genoeg

Drink vooral veel water en pas op met zoete dranken. Als je dorst krijgt, ben je eigenlijk al te laat. Dus…blijf de hele dag door drinken.

Tip! Ben je al dat water zat? Varieer met een lekkere combi van water met bijvoorbeeld aardbeien en basilicum of water met citroen en munt.

2. Koel af

Een duik nemen met je bolle buik is niet alleen verfrissend, maar in het water ben je ook nog eens nagenoeg gewichtloos. Dit ontlast je spieren en gewrichten.

3. Draag natuurlijke materialen

Kies voor lichte katoenen jurkjes en linnen broeken. Deze stoffen ‘ademen’ waardoor je het niet zo snel warm hebt en bovendien verkleinen deze materialen de kans om warmte-uitslag. Kies bovendien voor een licht kleurtje. Gelukkig is wit mode deze zomer.

4. Vermijd de middagzon

Eigenlijk zou iedereen op het heetst van de dag – tussen twaalf en drie – uit de zon moeten blijven. Maar zeker wanneer je zwanger bent – waardoor je sneller verbrand – is ‘s middags zonnebaden taboe. Gebruik bovendien altijd een zonnebrandproduct met een hoge beschermingsfactor.

5. Maak je niet druk

Voel je je toch genoodzaakt om ‘zware arbeid’ – zoals de weekendboodschappen of het gras maaien – te verrichten, doe dat dan vroeg in de ochtend of laat in de middag.

6. Wees eerlijk

Zegt gewoon tegen je familie en vrienden dat je gewoon geen puf hebt om op stap te gaan. Al is het maar een blokje om. Durf ook om hulp te vragen bij energievretende klusjes. Dat is als zwangere je recht!

7. Pas op voor een snack attack!

Hoewel je door te zweten een hoop mineralen verliest, zijn zoute snacks niet de oplossing! Je krijgt er alleen maar opgezette voeten en enkels van. Zoek je heil liever in gezonde tussendoortjes. Bijvoorbeeld stukjes komkommer of fruit.

8. Doe een dutje

In de hitte slaap je – zeker als je zwanger bent – ‘s nachts vaak wat slechter. Een hazenslaapje overdag is dus zeker geen slecht idee.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwanger de zomer door? Met deze 8 tips wordt dat een makkie!
Sluiten