Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Zwanger 13 jul 2019

Zwanger? Zo lang en vaak moet je een dutje doen volgens onderzoek

Hoe energiek je ook bent, als je zwanger bent lijkt een dutje soms wel een basisbehoefte.

Naast het feit dat een dutje doen gewoonweg héérlijk is, blijkt nu ook uit onderzoek dat het een positief effect heeft op je baby!

Volgens een nieuw onderzoek, uitgevoerd door Sleep Medicine, bevallen vrouwen die regelmatig een dutje doen, over het algemeen van iets zwaardere baby’s. Of beter gezegd: door het regelmatig doen van een dutje als je zwanger bent, wordt de kans kleiner dat je een kindje een groeiachterstand zal oplopen.

Zodoende doet ‘s middags slapen dus niet alleen wonderen voor jouw energie in de middag, maar ook voor de gezondheid van je kleintje.

In het onderzoek kwam naar voren dat als vrouwen een dutje tussen de middag deden tussen de 60 en 90 minuten, er in deze groep 29% minder baby’s voorkwamen met een laag geboortegewicht.

Lees ook: 5 tekenen dat jouw baby nog maar 1 dutje nodig heeft

Regelmatig een dutje doen

Ook werd er gekeken naar de regelmaat van het doen van een dutje. Zwangere vrouwen die 5 tot 7 dagen per week ‘s middags sliepen, hadden 22% minder kans op een kindje met een laag geboortegewicht.

Het is dus niet alleen belangrijk om een dutje van tussen de 1 uur en anderhalf uur te doen, maar ook om dit regelmatig te doen. Vooral in het laatste trimester is het belangrijk om goed je rust te nemen. Plan je activiteiten vooral ‘s ochtends en aan het einde van de middag in. Zo heb je genoeg tijd voor jezelf én je baby tussen de middag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwanger? Zo lang en vaak moet je een dutje doen volgens onderzoek
Sluiten