Redactie
Redactie Nieuws & Zo 7 jun 2018

Zwanger en vechten tegen borstkanker

Zwangere vrouwen bij wie kanker wordt geconstateerd, worden geconfronteerd met een onmogelijke keuze: gaan ze voor het leven van hun ongeboren kind of kiezen ze voor hun eigen leven? De Amerikaanse Kimi Maxwell was zwanger van haar tweede kind, toen ze te horen kreeg dat ze borstkanker had. Kimi besloot haar zwangerschap niet af te breken en vocht tegelijkertijd tegen de borstkanker…

En Kimi heeft de strijd gewonnen! Want zowel mama als baby hebben het overleefd. En dat geweldige nieuws is verpakt in deze heftige maar tegelijkertijd intieme foto’s.

Borstamputatie

Tijdens haar zwangerschap liet Kimi allebei haar borsten amputeren, zoals je op de foto’s ziet. Wat je ook ziet, is dat haar zwangere buik desondanks trots aanwezig was. ‘I survived’, prijkt er op Kimi’s borst. ‘I did too’, luidt de tekst op haar buik. Inmiddels is dochtertje Poppy – dat op de laatste foto te zien is – gezond ter wereld gekomen.

Een eigen reis

Kimi kijkt tevreden terug op de intieme fotoshoot die fotograaf Nikki Holmes met haar deed. Ze hoopt dat de foto’s weerspiegelen dat iedere vrouw haar eigen (al dan niet intense) reis doorstaat. Nikki zorgde ervoor dat ik me veilig en gerespecteerd voelde. Ze heeft mijn boodschap prachtig in beeld gebracht.”   

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock/Facebook Nikki Fisher Holmes

Reageer op artikel:
Zwanger en vechten tegen borstkanker
Sluiten