Redactie
Redactie Shoppen 7 jun 2018

Zwanger? Stop the shopping!

Tuurlijk, je moet heus iets in huis hebben om de baby aan te trekken als hij geboren wordt. Maar écht geloof me. Als je eenmaal begint… Het is net als met schapen en een dam, als er één piepklein schattig broekje over de toonbank is, dan volgen er meer.

Het begon allemaal al op dag één. De dag van de positieve test. Mijn hart maakte een sprongetje van geluk omdat we papa en mama zouden worden, maar mijn tweede gedachte was: yes! legitiem babykleertjes shoppen. Ik. Wil. Het. En ik wil het nu.

New born babykleertjes

Dus nog geen paar uur later zat ik van achter mijn laptop mijn eerste pakketje met new born babykleertjes te bestellen. Ik overstroomde van een gevoel van liefde en geluk bij het zien van die lieve kleine kledingstukjes. Rompertjes, sokjes, mutsjes en een mega schattig berenpakje. Allemaal in maat 50 en maat 56. Waar ik even niet bij stilstond, was dat mijn baby een zomerbaby zou worden en dat dat berenpakje dus veel te warm zou zijn. Het hangt dan ook nog altijd ongebruikt in de kast. Mochten we ooit voor een tweede gaan, dan mikken we op een winterbaby.

Unisex kleertjes

Waar ik wel rekening mee hield, was met het feit dat ik nog niet wist of ik in verwachting was van een jongen of een meisje. Ik kocht allemaal wit met beige kleertjes. Lief hoor en schattig, met allemaal leuke diertjes erop en van die bijpassende slofjes erbij. Maar toen het geslacht eenmaal bekend was, begon het geshop gewoonweer van voor af aan. Want ja, mijn meisje zou toch ook wel wat leuke roze dingen en jurkjes moeten hebben niet waar? Gevolg? De meeste witte en beige kleertjes zijn in de kast blijven liggen – en liggen daar nog steeds. Shoppen voordat het geslacht bekend is (als je tenminste het geslacht wilt weten) zou ik je dus willen afraden. Tenzij jij een geldboom in de tuin hebt staan natuurlijk.

De oplossing

Geloof me, als je te weinig kleertjes zou hebben -en die heb je voor je gevoel niet-, dan zijn ze snel genoeg bijgehaald. Wat ik zou willen zeggen is: richt je vooral op de praktische zaken. Shoppen voor de babykamer, een wandelwagen of een kinderstoel moet ook gebeuren en is net zo leuk! Dat ene extra rompertje heb je misschien niet écht nodig, maar een ledikantje kun zeker weten verantwoorden.

Genoeg is genoeg

Pas nu mijn dochter een jaar of anderhalf is begint het babyshoppen een beetje at te nemen. Ik kan mezelf nu aardig in de hand houden en stop wanneer ik denk dat mijn meisje genoeg heeft. Al vindt mijn man nog steeds dat ‘genoeg’ sneller is bereikt dan ik.

Lees meer over Simone op haar blog Papaisdeliefste.com.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwanger? Stop the shopping!
Sluiten