Zwangerschapskalender: het tweede trimester

23 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

In de week dat jij je misschien wat slapper gaat voelen door een ijzertekort, is je baby juist druk bezig zijn lijfje te trainen. Zijn spiermassa wordt steeds krachtiger. Zijn trainen kost jou veel energie. Zo zie je nu al hoe er een prachtige wisselwerking tussen jullie plaatsvindt. Maar niet alleen de spiermassa van je baby groeit gestaag. Ook zijn hersentjes ontwikkelen zich non-stop. Je baby gaat steeds meer horen van de buitenwereld en de longen ontwikkelen zich steeds verder. Je baby is nu 30,5 centimeter lang.

23 weken zwanger: jouw lichaam

Gezond eten speelt een belangrijke rol in jouw zwangerschap. Een van de meest voorkomende tekorten in je lichaam is die van ijzer. We noemen dat bloedarmoede. Dit houdt in dat het ijzergehalte, dat de zuurstof in je bloed transporteert, te laag is. Juist in deze periode van de zwangerschap krijgen veel vrouwen last van bloedarmoede. Je kunt je lichthoofdig voelen, duizelig zijn en je futloos voelen. Je verloskundige kan testen of je een tekort aan ijzer hebt.

Shoppen voor de kinderwagen

Denk alvast na over de kinderwagen die jij wilt hebben. In een babywarenhuis kun je de verschillen tussen de kinderwagens zien, maar ook voelen. De ene wagen rijdt nou eenmaal soepeler dan de andere. Sommige kleurtjes en modellen hebben een lange levertijd. Daarom is het nu de tijd om een kinderwagen te bestellen. Hetzelfde geldt voor een babyautostoel.

Meer weten over jouw zwangerschap? Check dan eens deze zwangerschapskalender per week!

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het tweede trimester
Sluiten