Marleen Staal
Marleen Staal Algemeen 3 apr 2019

Zwanger? Dit is waarom je ineens overal zwangere vrouwen ziet

Hoera je bent zwanger! Hormonen kunnen hoop doen met je lijf – hallo zwangerschapsbrein! – maar het kan kloppen dat je ineens o-ve-ral zwangere vrouwen ziet nu je zwanger bent. En je bent niet de enige. Mocht je je afvragen hoe dat komt, er zijn verschillende redenen voor dit fenomeen.

Nee, Google heeft echt niet óók je brein geïnfecteerd zoals je webbrowser die ineens vol staat met honderd  bloemetjes schoenen als je daar één minuut naar hebt gezocht. Je ziet écht meer zwangere vrouwen als je zelf zwanger bent. En dat heeft zelfs een naam: het Baader-Meinhof fenomeen.

Het Baader-Meinhof fenomeen

Dat werkt als volgt. Waneer je aan iets denkt, ga je er onbewust ook naar op zoek. Dus wanneer je zwanger bent is de kans groot dat je daar 24/7 mee bezig bent. Dus zal je brein ongemerkt ook alles opmerken wat met dit onderwerp te maken heeft. Baby’s, moeders, babyspullen: al deze dingen gaan je ineens opvallen omdat je brein aan het werk is gezet.

Er zijn ook andere redenen waarom de hele wereld ineens zwanger lijkt. Zo zou je bijvoorbeeld hele andere plekken bezoeken dan je voor je zwangerschap deed. Denk aan babywinkels, speciale beurzen, mensen die je volgt op social media, noem maar op. Je wereld verandert met de komst van een kleine en dus zullen er ook hele andere mensen op je pad komen.

Iedereen is zwanger

Stel, je gaat verhuizen naar een grotere woning in een wijk waar veel jonge stellen wonen. Met dezelfde reden als iedereen: jullie zijn op een bepaald punt toe aan een huis dat met je meegroeit, want wie weet komt er wel een kindje in de toekomst. Het zal niet lang duren voor de eerste ooievaar in de voortuin staat en voor je het weet is de hele buurt zwanger.

Tja, je wordt er eigenlijk een beetje mee besmet. Neem nou dit clubje verpleegsters die elkaar met hun zwangerschappen hebben aangestoken.

LEES OOK: Deze fantastische foto bewijst: zwanger zijn is dus echt heel besmettelijk

Dus nee, je bent niet langzaam gek aan het worden en je hormonen nemen je ook niet in de maling als je zwanger bent. Er zit dus een hele wetenschap achter het feit dat jouw wereld alleen nog maar bestaat uit zwangere vrouwen of andere baby gerelateerde zaken.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwanger? Dit is waarom je ineens overal zwangere vrouwen ziet
Sluiten