33 weken zwanger

Redactie 6 jun 2018 Algemeen

Ontwikkeling van je baby

Je baby wordt steeds meer en meer de pasgeboren baby die jij in je armen zult krijgen. Zijn huidje wordt steeds gladder en het gezichtje krijgt steeds meer vorm. Als je baby nu geboren wordt, gebeurt dat wel in het ziekenhuis, maar de vroeggeboorte zal geen grote gevolgen hebben. Je baby is nu 41 centimeter lang en 2000 gram.

Jouw lichaam

Je zult merken dat je er niet meer helemaal bij bent. Je lijkt wel steeds meer te stuntelen. Je begint dingen te vergeten. Je stoot je regelmatig. Je evenwicht is ook niet meer wat het vroeger was. Heel logisch. Ten eerste is je lichaam veel groter en zwaarder dan normaal. Ten tweede is het zo dat zwangere vrouwen op het eind van de zwangerschap steeds meer 'in zichzelf' keren. Je energie en gedachten gaan steeds meer naar je lichaam en werken naar het moment van de bevalling toe.

Nesteldrang

Ben je al aan het opruimen en schoonmaken geslagen? Alles moet klaar zijn voor de baby. Je pakt de bezem en gaat als een bezetene schoonmaken. Alles wordt grondig gereinigd. Je wilt opeens nog even de gang verven. Er komt een onbedwingbare drang naar een perfect nestje voor je baby. Nestdrang noemen we dat. Zie er de grap van in en volg je hart. Als jij zin hebt om alles tot drie keer aan toe schoon te maken, moet je dat gewoon doen. Maar let wel op je lichaam.

Tip! Bepanthen Baby Zalf

Heb jij hem al in huis voor straks? Bepanthen Zwangerschapsstriemen is ideaal voor rode babybilletjes én helpt bij tepelkloven. De zalf brengt een doorzichtig beschermend laagje aan en ondersteunt het natuurlijke huidherstel.* Een musthave voor elke nieuwe mama!

* Dexpanthenol ondersteunt het huidherstel

Reageer op artikel:
33 weken zwanger
Sluiten