7 weken zwanger

Redactie 6 jun 2018 Algemeen

Ontwikkeling in je buik

Je bent pas zeven weken zwanger, daar waar je eerst nog vier bobbeltjes aan zijn lijfje had, zitten nu twee armpjes met handjes en vingertjes en twee beentjes met voetjes en teentjes! Heel klein allemaal, want je baby is nu 1 centimeter groot. Het gezichtje van je baby begint zich ook af te tekenen. Ook wordt nu de basis gelegd voor het gehoororgaan. Je baby kan nog niets horen. Daar moet hij nog veertien weken op wachten. Het hartje heeft nu vier hartkamers die het bloed goed rond kunnen pompen.

Jouw lichaam

Je baarmoeder groeit in een razend tempo. Doordat hij groter wordt, drukt hij op de blaas. Het resultaat is dat de blaas minder ruimte krijgt en jij misschien wat vaker moet plassen. Heel normaal. Je zult merken dat je inwendige organen zich de komende maanden aan moeten passen aan de groeiende baarmoeder. Meestal zorgt dit voor wat ongemak. Maar het duurt niet lang voordat de organen hun nieuwe plaatsje in je buik hebben gevonden.

Kraamhulp

Als je bevallen bent, komt de kraamhulp je helpen bij de dagelijkse verzorging van je baby, het huishouden en zorgt ze voor jou. Zo heb jij alle tijd om te genieten van jouw prachtige baby. Sla je verzekeringspolis er eens op na, om te zien hoeveel uren kraamzorg jij vergoed krijgt.

Reageer op artikel:
7 weken zwanger
Sluiten