Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 juni 2018

Zwanger worden: de beste seksstandjes

Als je zwanger wilt worden, helpen alle kleine beetjes. Dus ook in welk standje je seks hebt. Welke seksstandjes zorgen binnen no time voor een zwangerschap?

De missionarishouding

Met dit standje heb je de meeste kans om zwanger te worden. Dit komt doordat de vagina naar beneden is gericht en het zaad daardoor sneller de baarmoederhals in kan gaan. Ook is de penetratie dieper, waardoor de sperma dieper in de baarmoeder terecht komt.

Uitleg: Bij de missionarishouding ligt de vrouw op haar rug met haar benen wijd en gebogen knieën, terwijl de man boven op haar ligt met zijn gezicht naar haar toe.

Op z’n hondjes (doggystyle)

Door de diepe penetratie bij dit standje komt het sperma dieper in de baarmoeder terecht komt en loopt het minder snel terug.

Uitleg: Bij dit standje zit de vrouw gebukt op haar knieën of ligt op haar buik. De man penetreert dan van achteren.

Do’s om zwanger te worden

  • Zorg dat de penis van je partner zo diep mogelijk in de vagina zit als hij klaarkomt.
  • Om de sperma extra veel kans te geven, kun je na de seks nog blijven liggen met een kussen onder je billen.
  • Probeer klaar te komen nadat je partner is klaargekomen. Uit onderzoek blijkt dat het vrouwelijk orgasme het sperma dichter bij de baarmoeder brengt.

Don’ts om zwanger te worden

  • Maak je niet druk om sperma wat uit je vagina druppelt, er is tenslotte maar één zaadje nodig.
  • Probeer zoveel mogelijk standjes waarbij de vrouw rechtop zit te voorkomen (zoals cow-girl of staand). Bij deze standjes werkt de zwaartekracht namelijk niet mee.
  • Blijf niet langer dan twintig minuten liggen nadat je partner is klaargekomen. Als het zaadje dan nog niet zijn werk heeft gedaan, gaat het ook niet meer gebeuren.
Reageer op artikel:
Zwanger worden: de beste seksstandjes
Sluiten