Maanenergie

Wanneer kun je het beste dat ene lastige klusje aanpakken? En wanneer is het tijd voor Baby Making Sex? Kijk naar de stand van de maan en je weet het! De maan heeft invloed op veel zaken in het dagelijks leven. Gebruik de maanenergie in jouw voordeel!

Veel ‘vrouwenzaken’ lopen synchroon met de cyclus van de maan. Zo neemt de gemiddelde menstruatiecyclus zo’n 28 dagen in beslag. En zijn die negen maanden zwangerschap in werkelijkheid 280 dagen, precies tien maan-maanden.

Maancyclus

De stand van de maan een beetje in de gaten houden, kan het leven net iets makkelijker maken. Ieder deel van de maancyclus heeft zo haar eigen kracht.

  • Nieuwe Maan – De maan is bijna niet te zien, of je ziet een dunne sikkel aan de rechterkant van de maan. Dit is het moment om met iets nieuws te beginnen, zowel zakelijk als privé. Ook met een dieet kun je het beste met Nieuwe Maan starten, de maan zorgt ervoor dat je
    ontgiftingsvermogen op turboniveau aan het werk is.
  • Wassende Maan - De maan is aan de rechterkant voor een vierde verlicht. Was je bij de Nieuwe Maan nog wat impulsief, tijdens de Nieuwe Maan ben je je meer bewust van wat je wel en vooral niet wilt. Een goed moment voor assertieve zaken, zoals een goed gesprek met je baas bijvoorbeeld.  
  • Eerste Kwartier – De rechter helft van de maan is nu helemaal verlicht. Het Eerste Kwartier is een periode van hard werken. Het gaat je voor de wind, maar daardoor neem je snel te veel hooi op je vork. Dit is de tijd om je ideeën vorm te geven en eventuele ruzies uit te praten.
  • Gibbous Maan – Driekwart van de maan is verlicht. Tijdens de Gibbous Maan is het een goed moment om je even te bezinnen op je acties. In deze periode heb je oog voor detail en zet je de puntjes op de i.
  • Volle Maan – De maan staat volledig verlicht aan de hemel. Bij volle maan zie je eindelijk resultaat van je harde werken. Het een spirituele periode, waarin je je extra emotioneel kunt voelen. In de relationele sfeer werkt dat twee kanten op. Dit is het moment voor passionele seks óf een passionele ruzie.
  • Afnemende Maan–  Driekwart van de linkerhelft van de maan is verlicht. Tijdens Afnemende Maan heb je behoefte om zaken af te ronden. Dit is de periode voor een goed gesprek, maar ook voor een grote schoonmaak en – jawel, alweer – het starten met een dieet.
  • Laatste Kwartier– De linkerhelft van de maan is verlicht. In het Laatste Kwartier zet je de zaken van de afgelopen periode op een rijtje. Een goed moment voor zelfreflectie.
  • Balsemieke Maan – De maan wordt steeds kleiner en is uiteindelijk niet meer te zien. Deze periode wordt ook wel Karma genoemd. Dit is de tijd om het verleden los te laten.

De eskimo’s waarschuwen niet in het maanlicht in slaap te vallen. Daar zou je zwanger van kunnen raken!

Maan & vruchtbaarheid

De maan is een universeel vruchtbaarheidssymbool. Maar wist je dat ook jouw vruchtbaarheid door de maan zou kunnen worden beïnvloed? In de jaren ’50 ontdekte de Hongaarse arts dr. Eugen Jonas de kosmobiologische vruchtbaarheid. Naast je gewone eisprong – zo ongeveer in het midden van je cyclus - heb je volgens Jonas een tweede eisprong, die afhankelijk is van de maan. Je tweede eisprong vindt plaats als de zon en de maan in dezelfde hoek staan als op het tijdstip van je geboorte. Wanneer dat precies is kun je met deze handige tool uitrekenen. Ook voor wannabe papa’s loont het om hun kosmobiologische vruchtbaarheid in de gaten te houden. Uit Brits onderzoek blijkt dat mannen in deze periode tot wel tien keer zo veel spermacellen produceren!

Maan & baby

Volgens sommige zou ook het geslacht van je kind door de stand van de maan worden bepaald. Staat de maan tijdens de conceptie in het teken van een vrouwelijk sterrenbeeld, dan krijg je een dochter. Staat de maan in een mannelijk sterrenbeeld, dan wordt een zoon verwekt.

Geschreven door: Redactie