In één keer raak

In één keer raak

Na intieme urenlange gesprekken tot diep in de nacht – of in vijf minuten op de bank nét voor Studio Sport – zijn jullie het eens: jullie willen een kindje. En wel nu! Mama en Zo zet een aantal zwangerschapsbevorderende zaken op een rijtje.

Gezondheid

  • Stop allebei met roken. Rokende vrouwen zijn minder vruchtbaar. Dat geldt ook voor rokende aanstaande papa’s. Het roken van marihuana vermindert het aantal zaadcellen en de zwemkracht ervan. Hetzelfde geldt voor alcohol.
  • Drink niet te veel koffie, cola en thee. Overmatig gebruik van cafeïnehoudende dranken (meer dan 300 mg per dag) is slecht voor de vruchtbaarheid.
  • Wees fit! Zorg dat je in goede conditie en redelijk op gewicht bent. Dan ben je niet alleen vruchtbaarder, maar kun je ook een zwangerschap beter aan.

Papa’s to be

Voor aanstaande papa’s moet er een extra plankje worden ingeruimd in het medicijnkastje. Om de kwaliteit van zijn zwemmers te verbeteren worden aangeraden: foliumzuur, zink – ook goed voor het libido – en vitamine C. Zorg ook dat hij zijn zaakje koel houdt. Een boxershort is beter dan een slip en zijn laptop mag niet meer op schoot. Ook kan hij beter niet te veel fietsen. Dat dagelijkse tripje naar zijn werk kan overigens best. Onder veel wordt verstaan: ‘meer dan twee uur per dag, zes dagen per week.’

Prettige seks

Gelukkig is prettige seks ook niet geheel onbelangrijk. Opwinding levert beter sperma op bij mannen en bij vrouwen wordt de vaginawand vochtiger, zodat de overlevingskansen van de zaadcellen groter is. Het uitstellen van zowel het mannelijk als het vrouwelijk orgasme vergroot ook de kans op een zwangerschap. Hoe langer het mannelijk orgasme wordt uitgesteld, hoe krachtiger de ejaculatie is. Als de vrouw klaarkomt, trekt de baarmoeder samen, waardoor het sperma naar de eicel wordt gestuwd. Hoe krachtiger dat orgasme is, hoe beter. De zaadcel moet het liefst eerst een paar uur kunnen rijpen in de baarmoedermond. Optimaal krijgt de vrouw dus een paar uur later nóg een orgasme. Wellicht is een cursus Trantra een idee?

‘Klussen’

De kans op zwangerschap is het grootst als je vlak voor of op de dag van de eisprong gemeenschap hebt. Dan zijn de zaadcellen het meest actief en het best in staat om een eicel binnen te dringen. De eicel zelf is maar twaalf uur vruchtbaar. Dus als je ná de eisprong vrijt, ben je al gauw te laat. Alles over het bijhouden van je cyclus vind je hier.

Kosmo Ei

Behalve een ‘normale’ eisprong zou je volgens de kosmobiologische vruchtbaarheid ook een tweede eisprong hebben. De ‘normale’ eisprong vindt plaats tussen twee menstruaties. De tweede eisprong hang samen met de positie van de maan op de dag van je geboorte. Veel dingen in de natuur lopen synchroon met de cyclus van de maan. Het openen en sluiten van oesters bijvoorbeeld. En ook een zwangerschap duurt 280 dagen, oftewel precies 10 maanmaanden. In de jaren '50 ontdekte de Hongaarse arts dr. Eugen Jonas de kosmobiologische vruchtbaarheid. 

Geschreven door: Annewien