10x superfood tijdens je zwangerschap

10x superfood tijdens je zwangerschap

Zwanger zijn vergt erg veel van je lichaam. Het is daarom erg belangrijk om goed voor jezelf en je kind te zorgen. Met deze tien superfoods zorg jij voor een energieboost. Daarnaast zorg je er ook voor dat jij en je kind alles binnenkrijgen wat jullie nodig hebben.

1) Aardbeien

Aardbeien zitten vol vitamine C, vezels en antioxidanten. Vitamine C is erg belangrijk voor je weerstand. Deze vitamine zorgt ook voor een optimale opname van ijzer uit plantaardige voedingsmiddelen. Tijdens je zwangerschap heeft je lichaam extra behoefte aan ijzer. Als je te weinig ijzer binnenkrijgt kun je last krijgen van bloedarmoede.

 


2) Avocado

Avocado bevat gezonde omega-3 vetten. Dit stimuleert de ontwikkeling van de hersenen van jouw baby. Geen idee wat je moet eten vanavond? Maak dan eens guacamole met wraps. Gezond, lekker en makkelijk!

 

 

3) Appels

Appels zitten vol met vezels. Erg handig, omdat je tijdens je zwangerschap nog wel eens last kan krijgen van vervelende kwaaltjes zoals obstipatie. Daarnaast zit deze fruitsoort vol mineralen. Het schijnt zelfs de kans op astma van je baby te kunnen verkleinen.
 

 

4) Eieren

Eieren zitten vol proteïne, ijzer en foliumzuur. De eidooier bevat belangrijke voedingsstoffen. Deze stoffen dragen bij aan de ontwikkeling van de hersenen van je kind. Ook zijn eieren goed voor het geheugen. Hè, dat is handig voor die vervelende vergeetachtigheid! Kook de eieren wel goed in verband met de Salmonella bacterie.
 

 

5) Hummus

Hummus is een heerlijk mengsel, gemaakt van kikkererwten. Deze spread is rijk aan vezels, ijzer, vitamine C, foliumzuur en eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor de aanmaak van het weefsel van je baby. Gebruik hummus als een dip voor rauwkost of als broodbeleg.


Bekijk hier de volgende vijf producten »

Tip! Gezond eten kan helpen om je huid soepel te houden maar ook door te smeren met een goede crème, die de aanmaak van collageen stimuleert, kun je de huid soepel houden. Een goede optie is Bepanthen Zwangerschapsstriemen. Door vanaf het begin van je zwangerschap regelmatig de balsem in te masseren, help je de kans op striae te verminderen.

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl