11 weken zwanger

11 weken zwanger

Wist je dat...

  • Je baby deze week zijn handen kan ballen tot vuisten en weer kan openen.
  • De botten van je baby worden steeds steviger.
  • Er hele kleine bobbeltjes zichtbaar worden onder het tandvlees van je baby.

Ontwikkeling van je baby

Je baby ziet er al steeds meer uit als een pasgeboren baby. Zijn hele lijfje wordt met de dag verfijnder. Deze week staat in het teken van het verder ontwikkelen van de organen. Hij is nog steeds bezig met een groeispurt. Sommige vrouwen merken dat ook aan hun lichaam. Ze zijn wat sneller moe. Logisch, want in 11 weken heeft je lichaam zich tot zo'n veilige en goede groeiplaats voor je baby omgetoverd. Je baby is nu al bijna zes centimeter.

Jouw lichaam

Zoveel moeders, zoveel buiken. De ene vrouw loopt met vijf maanden al met een enorme bolle buik, de andere vrouw vraagt zich met acht maanden nog af wanneer zij eindelijk een 'echte' dikke buik krijgt. Voor de vrouwen die naar 'voren dragend' zijn, is dit een mooie week. Ga eens plat op je rug liggen met je knieën opgetrokken en je benen een beetje uit elkaar. Voel met je handen aan het schaambeen en ga langzaam omhoog. Je zult een harde bobbel voelen. Het lijkt alsof er een rubberen bal onder je huid zit. Je raadt het al: het is je baarmoeder!

Wist je dat…

Als je buik begint te groeien, je te maken kunt krijgen met zwangerschapsstriemen? Door vanaf het begin te smeren met een crème, kun je striemen helpen voorkomen of verminderen. Een fijne balsem, zoals die van Bepanthen Zwangerschapsstriemen, ondersteunt en versterkt je huid.*

* Dexpanthenol ondersteunt het huidherstel en Centella Asiatica helpt zwangerschapsstriemen verminderen

Bekijk zwangerschapscursussen

Voorbereiden op de bevalling en de komst van de baby kan gemakkelijk met behulp van een zwangerschapscursus. Er zijn tientallen verschillende zwangerschapscursussen en die verschillen ook weer van elkaar. Wat voor cursus spreekt jou aan? En welk aanbod is er bij jou in de buurt?

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl