23 weken zwanger

23 weken zwanger

Wist je dat...

  • Je baby al vanalles hoort in je buik. De muziek die hij nu hoort kan hem rustig maken na de geboorte.
  • Je baarmoeder zorgt voor druk op de bloedvaten in de onderste helft van je lichaam. Daardoor kun je last hebben van gezwollen enkels en voeten.

Ontwikkeling van je baby

In de week dat jij je misschien wat slapper gaat voelen door een ijzertekort, is je baby juist druk bezig zijn lijfje te trainen. Zijn spiermassa wordt steeds krachtiger. Zijn trainen kost jou veel energie. Zo zie je nu al hoe er een prachtige wisselwerking tussen jullie plaatsvindt. Maar niet alleen de spiermassa van je baby groeit gestaag. Ook zijn hersentjes ontwikkelen zich non-stop. Je baby gaat steeds meer horen van de buitenwereld en de longen ontwikkelen zich steeds verder. Je baby is nu 30,5 centimeter lang.

Jouw lichaam

Gezond eten speelt een belangrijke rol in jouw zwangerschap. Een van de meest voorkomende tekorten in je lichaam is die van ijzer. We noemen dat bloedarmoede. Dit houdt in dat het ijzergehalte, dat de zuurstof in je bloed transporteert, te laag is. Juist in deze periode van de zwangerschap krijgen veel vrouwen last van bloedarmoede. Je kunt je lichthoofdig voelen, duizelig zijn en je futloos voelen. Je verloskundige kan testen of je een tekort aan ijzer hebt.

Shoppen voor de kinderwagen

Denk alvast na over de kinderwagen die jij wilt hebben. In een babywarenhuis kun je de verschillen tussen de kinderwagens zien, maar ook voelen. De ene wagen rijdt nou eenmaal soepeler dan de andere. Sommige kleurtjes en modellen hebben een lange levertijd. Daarom is het nu de tijd om een kinderwagen te bestellen. Hetzelfde geldt voor een babyautostoel.

Dichter bij elkaar

Ben jij je al aan het orienteren op de babyuitzet? Met de producten van Stokke is je kind straks altijd dichtbij...Bekijk het aanbod van Stokke hier. 

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl