40 weken zwanger

40 weken zwanger

Wist je dat...

  • De schedel van je baby bij de geboorte nog niet aan elkaar gegroeid is, zodat hij makkelijk door het geboortekanaal past. De opening die voor de flexibiliteit zorgt heet fontanel. Na de geboorte groeit dit langzaam dicht.
  • Hoe langer het duurt voordat je baby geboren wordt, hoe meer haar er groeit op het hoofd van je baby.

Ontwikkeling van je baby

Eindelijk het is zover! De veertig weken zijn voorbij en je uitrekendatum is bereikt. Hoe groot en zwaar je baby is, is moeilijk te zeggen, maar het zal ongeveer 50 centimeter en ongeveer 3400 gram zijn.

Meer dan 40 weken wachten

Je wacht er al weken op, maar je baby komt maar niet... Bedenk dat slechts vijf procent van de baby's ook echt op de uitgerekende datum geboren wordt. Bedenk je dat een normale zwangerschap tot 42 weken kan duren. Je bent dus niet te laat, en er is niets mis. Zo’n negentig procent van de baby's is geboren voor de tiende dag na de uitgerekende datum. Laat je dus niet van slag brengen door al die mensen die aan je vragen of je nu nog niets voelt.

Eindelijk is het zo ver!

Binnenkort ben jij (weer) moeder. Na 40 weken (of 42 weken) wachten kan je nu eindelijk in je baby's mooie ogen kijken. Mama en Zo wenst jou en je baby een heel gelukkig leven toe. Natuurlijk is Mama en Zo er ook voor jou na de bevalling. We houden je op de hoogte van de groei en ontwikkeling van je kleine wereldwonder. Gefeliciteerd!

Omega-3 na je bevalling

Een gezond voedingspatroon – met goede (overzadigde) vetten - is ook na je zwangerschap belangrijk. Onverzadigde vetten leveren belangrijke voedingsstoffen zoals omega 3- vetzuren. Om je omega-3 vetzuren tijdens de borstvoedingsperiode op peil te houden is er krillolie.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl