Redactie
Redactie Zwanger 7 juni 2020

De leukste manieren om je zwangere buik te vereeuwigen

Tijdens je zwangerschap groeit je buik (onzichtbaar) per week en als de uitgerekende datum nadert, zie je waarschijnlijk je tenen niet meer. Na je bevalling is je buik grotendeels weg: sommige vrouwen missen die zwangere buik. Laat ‘m daarom vereeuwigen met gips, in brons of op beeld.

Op die manier heb je voor altijd een prachtige, blijvende herinnering aan het eerste huisje van je baby. Er zijn genoeg manieren om je zwangere buik vast te leggen, kijk maar mee.

De gipsbuik

Het leuke van een gipsbuik is: je kan dit samen met je partner doen. Er zijn namelijk sets te koop waarmee je dit gewoon zelf, thuis kan doen. Neem er een middag de tijd voor en jullie hebben voor altijd een blijvende herinnering aan de zwangerschap. Creatievelingen kunnen het gedroogde gips nog een mooie schildering of kleur geven. Zie je het niet zitten om het zelf te doen? Dan zijn er ook genoeg bedrijven die dit voor je kunnen doen, een leuk idee voor je babyshower!

Een beeld van brons

Tussen de 30 en 36 weken kan je, bijvoorbeeld bij Le Bump, je lichaam laten fotograferen met 3d techniek. Die foto’s worden bewerkt en 3d geprint tot een uniek beeld ontstaat van je zwangere lichaam. Met de hand wordt het beeldje verder bewerkt met bijvoorbeeld een laag brons en als het af is ontvang je het resultaat per pakketpost. Vanwege de maak- en levertijd zit je op dat moment vaak al in je kraamperiode en is het een superleuke ‘verrassing’ als je het beeldje ontvangt.

Bijzonder fotoshoot

Natuurlijk kan je zelf af en toe een foto maken van je buik, maar nog mooier is het als je een geweldige fotoshoot hebt van jezelf en, als hij of zij wil, van je partner. Zelfs eventuele oudere kindjes kunnen bij je op de foto, om met z’n alleen een mooie foto over te houden van deze bijzondere periode.

Buitenfoto’s zijn vaak heel speciaal, bijvoorbeeld bij een bloesemboom of zomers in een veld vol lavendel of margrieten. En ook in de herfst en winter zijn er genoeg ideeën om mooi op de foto te gaan met je buik: in de stromende regen kan prachtige beelden opleveren!

Lees ook: Zwanger en in een melige bui? Doe mee met deze trend voor een zwangerschapsfotoshoot

Kunstwerk op je buik

Als je buik groot genoeg is kan je er een schilderij op laten verven met bodypaint. Een ervaren schilder maakt op die manier een kunstwerk van je buik, waarmee je natuurlijk daarna op de foto gaat. Vaak heb je vele opties om uit te kiezen, maar misschien heb je zelf al een idee in je hoofd? Stel het voor bij de bodypainter en ga voor een kunstwerk op je buik.

Buik van mozaïek

Houd je wel van een beetje kitsch? Dan is een afdruk van je buik versierd met mozaïek misschien wel iets voor jou? Eerst laat je een gipsafdruk maken van je buik en vervolgens wordt die afdruk voorzien van glanzende mozaïeksteentjes. Zo heb je een waar kunstwerk van je buik die je aan de muur kan hangen of kan neerzetten op een standaard.

Timelapse video

Als je zwanger bent groeit je buik vaak onzichtbaar door, hoe leuk is het om van dat groeiproces een timelapse video te maken? Maak daarvoor elke dag een buikfoto die je uiteindelijk allemaal achter elkaar zet in een video zodat je je buik ziet groeien.

Een portret laten tekenen

Houd je niet zo van foto’s of wil je iets meer arty? Laat jezelf met zwangere buik dan natekenen door een illustrator. Daarmee heb je én een uniek kunstwerk in handen én is je buik voor eeuwig vastgelegd.

Dit artikel is geschreven door Laurien Bleeker.

Lees ook:

Reageer op artikel:
De leukste manieren om je zwangere buik te vereeuwigen
Sluiten