Redactie
Redactie Nieuws 7 jun 2018

Zwangere vrouw moet 2 uur staan in trein

Hoogzwanger en reizen met de trein? Dan mag je toch hopen dat je in ieder geval kunt zitten. Helaas was dit niet het geval voor de 31-jarige Lauren, die op weg was naar Londen voor haar werk. Niemand bood de zwangere vrouw een plaats aan tijdens de reis van twee uur.

De aankomende moeder is inmiddels acht maanden zwanger en was op weg van Crawley naar Londen, een reis die normaal gesproken veertig minuten duurt. Vanwege de drukte in het spitsuur, die veroorzaakt werd door stakingen van de Southern Rail, liep de reis een flinke vertraging op.

Gedwongen om te staan

De trein zat bomvol met mensen waardoor er geen enkele plaats meer beschikbaar was. Lauren werd gedwongen om te blijven staan, ondanks haar vraag of iemand zijn plaats wilde afstaan aan de zwangere moeder. Maar niemand reageerde.

Een badge?

“Mensen houden er niet van om oogcontact te maken en iedereen kijkt naar beneden”, vertelt Lauren aan de Evening Standard. “Ik heb toch geen badge nodig dat ik zwanger ben? Je ziet meteen dat ik zwanger ben door mijn enorme buik.” Zes minuten voor het einde van de reis besloot een medepassagier toch nog om zijn plaats af te staan. “Natuurlijk waardeer en besef ik dat iedereen naar zijn werk moet, maar het was fijn geweest als er ook maar iemand een plaats voor mij had vrijgemaakt”, zegt Lauren.

‘Stop zeuren’

Nadat de zwangere vrouw haar relaas had gedeeld op Twitter, kreeg ze het daar ook nog eens voor haar kiezen. Eén van de reacties was dat ze maar gewoon thuis moest blijven en dat ze moest stoppen met zeuren. Lauren reageerde: “Sorry, maar ik moet ook gewoon mijn brood verdienen. Dankjewel!”

Bron: Daily Mail

Reageer op artikel:
Zwangere vrouw moet 2 uur staan in trein
Sluiten