Redactie
Redactie Zwanger 16 jun 2020

5x dingen om te kopen of te lenen om je zwangerschap makkelijker te maken

De lijst met wat je moet kopen tijdens je zwangerschap is oneindig. Waar de new mom nog trouw alles aanschaft, weet de ervaren moeder inmiddels beter.

Wacht nog heel even voordat je een streep zet door het hele zwangerschapslijstje, want onderstaande vijf dingen zijn heel handig om in huis te halen!

5x dingen om in huis te halen om je zwangerschap nèt iets prettiger te maken

En helemaal makkelijk, je kan alle onderstaande dingen ook online bestellen, scheelt weer waggelen.

1. Inlegkruisjes

Om maar gelijk met het meest charmante item te beginnen, een doosje inlegkruisjes is echt heel handig om bij de hand te hebben. Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van licht urineverlies. Een goede niesbui of slappe lach kan net dat ene ongelukje veroorzaken. En dan ben je maar wat blij als je die ochtend een inlegkruisje in je onderbroek had gelegd.

2. Kauwgom of pepermunt

Zeker in de eerste weken hebben veel vrouwen last van misselijkheid. De een heeft het in de ochtend, de ander ’s avonds en er zijn vrouwen die er de hele dag last van kunnen hebben. Sommige vrouwen zweren bij polsbandjes met drukpunten (die je ook bij wagenziekte kan gebruiken), bij anderen helpt vooral veel water drinken of rustig aan doen. Wat tijdens die periode van misselijkheid wel fijn is om bij je te hebben, is een pakje kauwgom of een rolletje pepermunt. Want oprispingen, of simpelweg een vieze smaak in je mond, daar heb je tijdens je zwangerschap veel meer last van.

3. Zwangerschapskussen

Het maakt niet uit van welk merk je er eentje aanschaft, maar je zal heel blij zijn om je nieuwe maatje in bed te mogen verwelkomen. Hoe groter je buik wordt, hoe lastiger het kan worden om comfortabel te liggen. Deze speciale zwangerschapskussens zijn extra lang en buigzaam en zorgen dat je je makkelijker kan nestelen, en dat het de druk van je heupen, rug en buik haalt. Misschien sneu voor je partner, maar de komende maanden lig je even lepeltje-lepeltje met je zwangerschapskussen.

4. Zwangerschapskleding én zwangerschapsondergoed

Veel zwangere vrouwen denken de eerste paar maanden van hun zwangerschap dat ze het knoopje van hun broek gewoon even open laten staan. Of een joggingbroek, want die rekt wel mee. Maar goedzittende en comfortabele zwangerschapskleding is eigenlijk al vrij snel in je zwangerschap een aanrader. Daarbij hoeft het niet duur te zijn, je kunt bijvoorbeeld terecht bij de H&M en de Hema, tweedehands aanschaffen via Marktplaats of lenen van vriendinnen. Vergeet ook niet om speciaal zwangerschapsondergoed te kopen, scheelt een heleboel gesjor.

5. Instapschoenen

Maak je geen zorgen, je hoeft nu je zwanger bent echt niet over te stappen op Crocs of Birkenstocks (hoewel vooral die laatste uitermate comfortabel zijn). Maar hoe verder je in je zwangerschap komt en hoe groter je buik wordt, is het strikken van je veters echt een onmogelijke taak. Daarbij is de kans ook groot dat je voeten lekker opzetten, dus een paar zomerse, lekker zittende maar toch trendy instappertjes is zeker een must!

Meer lezen over je zwangerschap?

mom.com

Reageer op artikel:
5x dingen om te kopen of te lenen om je zwangerschap makkelijker te maken
Sluiten