Redactie
Redactie Zwanger 11 mei 2020

Welke 7 vragen worden het meest gegoogled door vrouwen tijdens hun zwangerschap?

Als je zwanger bent, kun je soms heel onzeker en bezorgd zijn, zeker als het je eerste zwangerschap is. Veel zwangere vrouwen zoeken hun toevlucht met al hun zwangere vragen op Google. Soms neemt het je zorgen over je zwangerschap en de bevalling weg, maar soms kun je ook nog onrustiger worden van de zoekresultaten.

Jenny van babybelliesandbeyond.com vroeg moeders in hun zoekgeschiedenis te kijken en de zoekopdrachten die zij deden tijdens hun zwangerschap met haar te delen.

Het resultaat: Wat zwangere vrouwen het meest opzoeken op Google tijdens hun zwangerschap

1. ‘Kan ik … eten tijdens mijn zwangerschap?’

Op de lege plek kun je van alles invullen. En dat doen moeders dan ook. Want kun je brie eten tijdens je zwangerschap? Pindakaas? Sushi? Kaas? Tonijn? Softijs? Sojasaus? Sesamzaadjes? Laat je goed informeren door erkende bronnen, helemaal als je online antwoorden zoekt. Kijk bijvoorbeeld op het RIVM voor hun handige digitale zwangerschapsfolder, in samenwerking met onder andere het Voedingscentrum.

2. ‘Kun je voorover buigen als je zwanger bent?’

Dat kan zeker, hoewel het op een gegeven moment ietwat lastig zal worden om je veters te strikken. Verdiep je ook eens in welke sporten wel en welke niet worden aangeraden tijdens een zwangerschap.

3. ‘Valse start van de bevalling. Opnieuw. Opnieuw. En weer.’

Al met zes maanden kun je voorweeën voelen. Soms is het moeilijk te zeggen of de bevalling nou al echt is begonnen. Je krijgt bijvoorbeeld harde buiken die flink pijn doen en om de vijf minuten opkomen, maar daarna toch weer wegzakken. Dit is een valse start. Daarna kan het nog dagen duren voordat je ook echt gaat bevallen. Bij twijfel, natuurlijk altijd je verloskundige bellen!

4. ‘Waarom wordt mijn wc-bril paars?’

Je ziet ze niet vliegen: het schijnt echt een kwaaltje te zijn onder zwangere vrouwen. Iets met een reactie tussen hormonen en plastic.

5. ‘Wekt een volle maan weeën op?’

Een vraag die ook zeker door wetenschappers is onderzocht. Tot nu toe blijft het antwoord ‘nee’.

6. ‘Hoe ziet een slijmprop eruit?’

De slijmprop kun je herkennen aan draderige en slijmerige afscheiding. De slijmprop kan bruinig, rozig of rood zijn. Het verliezen van de slijmprop, kan betekenen dat de bevalling gaat beginnen. Maar ook in het tweede trimester kun je de slijmprop al verliezen. Oftewel, wanneer dit gebeurt, altijd de verloskundige bellen!

7. ‘Zijn mijn vliezen gebroken?’

Je zou denken dat je het meteen doorhebt wanneer je vliezen breken. Maar de twijfel bestaat dus toch zeker. Lees hier alles over het breken van je vliezen en hoe je dit kunt herkennen.

En, welke vragen heb jij tijdens je zwangerschap gegoogeld?

Meer lezen over vragen (en antwoorden) tijdens je zwangerschap?

babybelliesandbeyond.com

Reageer op artikel:
Welke 7 vragen worden het meest gegoogled door vrouwen tijdens hun zwangerschap?
Sluiten