Redactie
Redactie Algemeen 25 februari 2020

Een zwangerschapsbeha kopen: hier let je op

Veel vrouwen geven aan dat veranderende en gevoelige borsten een van de eerste zwangerschapssymptomen zijn die ze ervaren. Door de plotselinge verandering in hormonen, zullen je borsten de komende maanden flink gaan groeien.

Het aanschaffen van goede zwangerschapsbeha’s is daarom zeker geen overbodige luxe. Maar waar let je op als je deze wil gaan kopen? Wij geven je tips, zodat je altijd naar huis gaat met beha’s waar jouw borsten zich fijn en comfortabel in voelen!

Veranderende borsten tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent, neemt de hoeveelheid oestrogeen en progesteron enorm toe. Ook giert het zwangerschapshormoon HcG door je lichaam. Deze cocktail van hormonen zorgen ervoor dat je borsten een flinke boost krijgen. Ze krijgen de opdracht om zich klaar te maken voor het voeden van je toekomstige baby. Hierdoor kunnen je borsten pijnlijk en gespannen gaan voelen. Sommige vrouwen ervaren dit gevoel ook al vlak voor menstruatie, terwijl anderen aangeven dat hun borsten vanaf week 6 of 7 van de zwangerschap beginnen te groeien. Dit is bij iedereen anders.

Als je aan het einde van je eerste trimester bent, kan het voorkomen dat de spanning op je borsten weer wat afneemt. Dat komt, omdat de hoeveelheid HcG na deze week weer wat afneemt. De hormonale piek bevindt zich namelijk tussen week 10 en 13. Geen zorgen dus, als je borsten weer wat lijken te ontspannen aan het einde van je eerste trimester. Dat is normaal. Groter blijven ze echter vaak wel.

Soms kan de omvang van je borsten tijdens je zwangerschap wel tot 4 cupmaten groeien!

Een zwangerschapsbeha kopen

Het beste moment om je eerste zwangerschapsbeha te kopen, is waarschijnlijk aan het einde van je eerste trimester. Je borsten hebben de eerste ‘groeispurt’ gehad, en je loopt wat minder risico op een miskraam. Daarnaast kan het voorkomen dat je reguliere beha’s behoorlijk beginnen te knellen.

Kijk online waar je het beste zwangerschapsbeha’s bij jou in de buurt aan kan schaffen. Ga zeker bij je eerste bezoek langs in de winkel. Door de toegenomen groei, is de kans groot dat je niet precies weet welke cupmaat je nu hebt. Laat je in de winkel opmeten door een professional. Zij kan je ook tips geven over de mogelijke verdere groei van je borsten.

Voedingsbeha’s

Kies een beha uit die lekker zit, niet knelt aan de zijkanten, maar die wel genoeg steun geeft. Kies voor een beha met meerdere sluithaakjes aan de achterkant, zodat je nog wat extra ruimte hebt om te groeien.
Daarnaast raden we je aan om alvast beha’s te kiezen waarmee je je baby makkelijk borstvoeding kan geven. Als dit iets is wat je graag zou willen proberen of doen, dan doe je er verstandig aan om al direct deze type beha’s te kopen. Dit scheelt je weer een hoop nieuwe beha’s als je kleintje er eenmaal is!

Je doet er verstandig aan om tijdens je eerste winkelbezoek direct twee zwangerschapsbeha’s te kopen. Zo kan je deze afwisselen als de een in de was zit, en weet je zeker dat je niet weer terug hoeft te grijpen op een oude, te kleine beha.
Ga er vanuit dat je tijdens je zwangerschap waarschijnlijk nog eens naar de winkel zal moeten voor een nieuw setje beha’s. Dit zal waarschijnlijk ergens in je derde trimester zijn. Je borsten zullen blijven groeien, en zich steeds meer klaarmaken voor het geven van borstvoeding. Borsten kunnen aan het einde van de zwangerschap en na de geboorte van je baby gaan lekken, dus denk ook na over eventuele padding.

Investeer in een goede sportbeha

Probeer je tijdens je zwangerschap actief te blijven? Investeer dan ook zeker in een goede ondersteunende sportbeha. Je zal zien dat als je eenmaal verder in je zwangerschap bent, je ook zeker voorkeur zal geven aan deze beha als je (al lang) niet meer sport!

Toegegeven, het kan soms moeilijk zijn om een goede zwangerschapsbeha of voedingsbeha te vinden die er ook mooi uit ziet. Maar ze zijn er zeker wel! Oriënteer eerst eens online, en je zal zien dat er genoeg aanbod is. Van kant, tot luipaardprint, tot andere vrolijke knallende kleuren.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Een zwangerschapsbeha kopen: hier let je op
Sluiten