Redactie
Redactie Zwanger 9 dec 2020

Zwangerschapskalender: het tweede trimester

21 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

Het gehoor van je baby is steeds meer in ontwikkeling en vanaf de 24ste week van de zwangerschap, gaat je baby steeds meer horen. Hij luistert nu naar het bonken van je hart, het suizen van je bloed en hij luistert naar je stem. Hij luistert zelfs zo goed naar de geluiden dat hij jouw stem én die van je partner direct na de geboorte al herkent! Je baby is nu 27 centimeter lang en weegt al 380 gram. Hij neemt steeds vaker een slokje vruchtwater.

21 weken zwanger: jouw lichaam

Je voelt je waarschijnlijk best wel lekker zo in het tweede trimester. Je buik is nog niet heel erg dik en hopelijk zijn de kwaaltjes die je aan het begin van je zwangerschap had verminderd of verdwenen. Geniet van deze periode want in het laatste trimester kunnen weer nieuwe klachten ontstaan.

Rustig aan doen

Waarschijnlijk las je in ieder boek al dat je het rustiger aan moest doen. Nu is de tijd gekomen om de theorie toe te passen in de praktijk. Tijd om te onthaasten. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je baby. Bovendien bevallen ontspannen vrouwen met veel minder pijn en moeite dan gespannen vrouwen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het tweede trimester
Sluiten