Redactie
Redactie Zwanger 9 dec 2020

Zwangerschapskalender: het tweede trimester

24 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

Er komt deze week nóg meer verfijning in je baby’s gezichtje. De wimpers en wenkbrauwen beginnen zich steeds meer af te tekenen. Zijn hals komt vrij van de romp. Je baby is heel dun, maar al langer dan een liniaal. Op de longetjes na zijn alle organen al voldoende ontwikkeld om te overleven buiten de baarmoeder. De komende weken gaat je baby zijn longetjes verder ontwikkelen. Je baby is nu 32 centimeter en 560 gram.

De zintuigen van je baby

Je baby’s zintuigen ontwikkelen zich steeds verder. Hij gaat beter horen en voelen. Toch doet je baby dat niet zoals wij dat doen. Een ongeboren baby heeft alle vijf de zintuigen, maar ze functioneren nog niet los van elkaar. Jouw baby ruikt dus wat hij proeft, ziet wat hij voelt en hoort wat hij ziet. Wij kunnen dat ons bijna niet voorstellen. Vergelijk het met een soep. Een meester-kok weet bij een hapje precies wat erin zit. Wij kunnen raden naar een aantal ingrediënten, maar ervaren de soep meer als een geheel.

Tip! Verwen je huid met Bepanthen

Hoe groter je buik wordt, hoe groter de kans op zwangerschapsstriemen. Daarom is smeren met een goede balsem belangrijk om je huid soepel en stevig te houden. Bepanthen Zwangerschapsstriemen Balsem trekt snel in, plakt niet en bevat ingrediënten die zwangerschapsstriemen helpen voorkomen en verminderen.* Masseer de balsem zachtjes en gelijkmatig in op plekken waar je huid het meest oprekt zoals buik, borsten, billen en benen. Bepanthen Zwangerschapsstriemen

24 weken zwanger: jouw lichaam

Vanaf deze week zul je merken dat je buik opeens hard wordt. Pijn doet het niet. Misschien voelt het wel een beetje vreemd aan. Harde buiken worden ook wel voorweeën of oefenweeën genoemd. Wees niet bang dat de bevalling gaat beginnen. Het is normaal dat je lichaam zich nu al voorbereidt. Je hebt het meeste last van een harde buik als de baby hard groeit. De baarmoeder trekt dan even hard samen en ontspant zich naderhand weer. Dat voelt aan als een harde buik. Het kan ook zijn dat je een harde buik krijgt als je onder stres staat. Houd dit goed in de gaten. Een harde buik kan geen kwaad voor de baby, maar teveel stres wel.

  • Dexpanthenol ondersteunt het huidherstel en Centella Asiatica helpt zwangerschapsstriemen verminderen

Lees ook: premature baby: wat is de overlevingskans?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het tweede trimester
Sluiten