Redactie
Redactie Zwanger 9 dec 2020

Zwangerschapskalender: het tweede trimester

26 weken zwanger

Ontwikkeling van je baby

Deze week bereikt je baby een mijlpaal. Als je baby namelijk nu geboren zou worden, heeft hij een overlevingskans! Een geboorte voor de 28 weken heet immatuur. Je baby is nu 33 centimeter en weegt al 720 gram. Je baby’s huid is inmiddels niet meer doorzichtig en krijgt steeds meer een roze kleur. Hij gaat nu beginnen met de laatste ontwikkeling die hij door moet maken om te overleven buiten je buik.

26 weken zwanger: jouw lichaam

Ondertussen is je baarmoeder een stuk gegroeid en drukt het je ingewanden wat meer opzij, zodat je bijvoorbeeld veel vaker moet plassen. Ook kun je last krijgen van je darmen (obstipatie of juist diarree). Verder zou je door het groeien van de baarmoeder ook meer last kunnen krijgen van je onderrug. Een warm bad of een warme kruik kan de pijn wat verlichten en een goed gevoel geven. Zorg verder dat je voldoende en gezond eet en dat je voldoende rust krijgt. Zin om even je hart te luchten? De zwangeren op ons forum weten precies wat je doormaakt!

Sporten

Sporten zal met zo’n dikke buik ook niet meer zo goed aanvoelen. Toch blijft beweging belangrijk. Zwangerschapsyoga zou een mooie uitkomst zijn en zwemmen is ook erg goed voor je spieren en je rug. In het water hoef je ook even niet al het gewicht van je buik mee te slepen, ook weleens lekker!

Lees ook: sporten tijdens de zwangerschap: is dat veilig?

Nog meer weten over jouw zwangerschap? Check dan eens deze zwangerschapskalender per week!

Ben je bij in je derde trimester beland? Lees dan snel verder in dit derde deel van de zwangerschapskalender!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het tweede trimester
Sluiten