Redactie
Redactie Zwanger 9 dec 2020

Zwangerschapskalender: het tweede trimester

15 weken zwanger

Ontwikkeling in je buik

Je baby is nu druk bezig om vruchtwater door zijn neus en bovenste luchtwegen te laten lopen. Dit helpt de ontwikkeling van de primitieve luchtzakjes in de longen. De ogen van je baby zitten nog steeds stijf dicht, maar je baby kan al wel licht waarnemen. Schijn bijvoorbeeld met een zaklamp op je buik en je baby beweegt zich weg van het licht. Ook de smaakpupillen worden gevormd. Je baby is nu zo’n 11 centimeter groot.

15 weken zwanger: jouw lichaam

Dat niet alleen je buik, maar ook je borsten groeien tijdens je zwangerschap had je al gemerkt. Natuurlijk hoort er ook een nieuwe beha bij deze nieuwe cupmaat. Maar de grootte van de cup is niet het enige nieuwe. Borsten van zwangere vrouwen stellen namelijk hele andere eisen aan een beha dan de borsten van niet zwangere vrouwen. Kies voor een meegroeibeha. Deze groeit, zoals het woord al zegt, met je borsten mee. Bovendien knellen ze de melkklieren niet af en geven je borsten voldoende ondersteuning.

Geen embryo meer

In deze kalender hebben wij het steeds over ‘je baby’. Officieel heette je baby tot nu toe een embryo. Deze week verandert dat: je baby heet nu foetus, wat Latijn is voor kind.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: het tweede trimester
Sluiten