Zwangerschapskalender: 37 weken zwanger

Als je 37 weken zwanger bent, kan dat als een mijlpaal aanvoelen. Als je baby nu geboren wordt, is hij of zij officieel geen premature baby meer.

Dat is alleen het geval als je kleintje voor de 37 weken wordt geboren. Als je zou willen, mag je vanaf 37 weken ook thuis bevallen. Daarvoor mag het alleen in het ziekenhuis.

Jouw baby in week 37

Gefeliciteerd, jouw baby is vanaf dit moment helemaal klaar om geboren te worden! Natuurlijk is het fijn als hij of zij nog een paar weken blijft zitten, maar als je baby bij geboorte nu helemaal gezond is, is er geen reden om langer in het ziekenhuis te blijven.

Alle organen zijn volledig ontwikkeld en je baby heeft genoeg vet opgeslagen. Hij of zij is nu in een steeds regelmatige ritme wakker, waarbij de oogjes ook open zijn. Misschien merk je steeds beter wat het ritme van jouw baby is! Je kleintje is nu ongeveer 46,5 centimeter lang en weegt ongeveer 2 kilo! Qua grootte is dit vergelijkbaar met een grote krop Romaine sla.

37wekenzwanger-zwangerschapskalender

Jouw lichaam in week 37

Grote kans dat je je wat onrustiger voelt als je 37 weken zwanger bent. Bij elk pijntje of krampje denk je misschien dat je bevalling begint. Geen zorgen, zodra de weeën beginnen, zal je dit zeker voelen. Twijfel je toch? Neem dan contact op met je verloskundige.

Het zou kunnen dat je nog erg last hebt van brandend maagzuur als je 37 weken zwanger bent. Andere aanstaande moeders geven juist aan dat dit rond deze tijd minder werd, omdat de baby indaalt. Hierdoor drukt je baarmoeder minder op je maag. Het zal je misschien ook opvallen dat het je niet meer lukt om grote maaltijden in een keer te eten. Eet vaker over de dag kleine hapjes. Ook kan je in week 37 last hebben van spotting. Dit betekent kleine druppeltjes roze afscheiding. Je baarmoedermond wordt enorm goed doorbloedt, waardoor deze zeer gevoelig is. Kleine beetjes bloed kunnen ook veroorzaakt worden door gemeenschap. Hoewel je hier van kan schrikken, is dit niet iets om je zorgen te maken. Is de hoeveelheid bloed echter meer en donkerder van kleur, bel dan altijd de verloskundige.

Checklist 37 weken zwanger

  • Nu je waarschijnlijk verlof hebt en je je goed voelt, zal je misschien meer zin hebben in seks. Andere moeders hebben dit juist helemaal niet in de laatste weken. Kijk wat voor jou en je partner fijn aanvoelt. Het kan absoluut geen kwaad, en kan soms zelfs helpen met het op gang brengen van de bevalling!
  • Nesteldrang; het kan behoorlijk de kop op steken als je 37 weken zwanger bent. Geef er aan over, zolang je jezelf niet uitput.

Lees ook:

36 weken zwanger  – 38 weken zwanger

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: 37 weken zwanger
Sluiten