Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Zwangerschapskalender 12 jun 2019

Zwangerschapskalender: 39 weken zwanger

Het einde is in zicht! Als je 39 weken zwanger bent is jouw baby officieel voldragen. Als hij of zij in vanaf deze week wordt geboren, is er geen sprake meer van een te vroege geboorte.

Je baby is er helemaal klaar voor, en de kans is groot dat jij dat ook bent! Haal diep adem en tel tot 10; je baby zal niet lang meer op zich laten wachten!

Jouw baby in week 39

Als je 39 weken zwanger bent, heeft je baby nagenoeg geen ruimte meer om te bewegen. Dit betekent dat je elke beweging zal voelen, maar dat die bewegingen ook weer minder groot zijn dan toen je kleintje nog wat meer ruimte had.

Hij of zij is in principe ready to go, maar groeit nog steeds elke dag door! De hersenen blijven zich ontwikkelen (en dit proces gaat vanzelfsprekend door na de bevalling) en grote kans dat de nageltjes van je baby nu boven de vingertjes uitkomen. Als dat geen teken is dat ze er klaar voor zijn…
Je baby is nu ongeveer 3300 gram en 49 centimeter lang. Qua grootte komt hij of zij overeen met een pompoen.

39wekenzwanger-zwangerschapskalender

Jouw lichaam in week 39

Grote kans dat je helemaal klaar bent met zwanger zijn. Je voelt je moe, groot, immobiel en je wilt waarschijnlijk je lichaam weer terug. Heel erg begrijpelijk!

Als je 39 weken zwanger bent, zal je waarschijnlijk last hebben van toegenomen afscheiding, kramp in je benen en kortademigheid. Slapen zal lang niet meer zo lekker gaan als in het begin van je zwangerschap, dus gun jezelf een middagdutje (of meerdere!) als je daar aan toe komt.

Ook zal je merken dat het hoofdje van je baby in je bekkenbodem voor steeds meer ongemak zorgt. Hij of zij is zodanig ingedaald, dat je soms misschien wat pijnscheuten zal ervaren. Dit wordt veroorzaakt door het hoofdje van je baby die op verschillende zenuwen drukt. Heel erg vervelend, maar hou nog even vol; dikke kans dat je baby er binnen 1 of 2 weken is!

Checklist 39 weken zwanger

  • Hopelijk heb je alles klaarstaan voor de komst van de kleine, maar gun jezelf wat rust en loop nog even de checklist van de baby-uitzet langs. Niets vergeten?
  • Waarschijnlijk ben je heel erg alert op symptomen die op een aanstaande bevalling kunnen duiden, als je 39 weken zwanger bent. Maar waar moet je precies op letten? Check onderstaand artikel voor alle symptomen die je kunnen vertellen dat je bevalling nabij is!
  • Grote kans dat je helemaal klaar bent met zwanger zijn. En of het bakerpraatjes zijn of dat het echt zin heeft, er zijn onschuldige manieren waarop je je bevalling op zou kunnen wekken. Check ze in het artikel hieronder!

Lees ook:

38 weken zwanger  –  40 weken zwanger

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwangerschapskalender: 39 weken zwanger
Sluiten