Sherita Jager
Sherita Jager Zwanger 21 nov 2020

6 tips: de perfecte zwangerschapskleding hangt gewoon in je kast

Het is niet nodig om veel geld uit te geven aan zwangerschapskleding. Je kunt ver komen met wat er al in je kast hangt. Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en deze tips.

Zwangerschapskleding tips

Het internet staat bomvol zwangerschapskleding. De advertenties vliegen je om de oren zodra je zwanger bent en het is dan ook erg aantrekkelijk om hieraan toe te geven. Maar als de budgetten wat krap zijn, óf je je vanwege duurzaamheidsaspect niet prettig voelt om kleren te kopen die je maar zo kort gebruikt, dan zijn er andere oplossingen. En wel deze!

1. Stretchy buikband

Het ultieme zwangerschapskledingstuk; een buikband. Het staat goed, zit lekker, en kan de hele zwangerschap gedragen worden. Het is net als een strapless top, maar dan voor je buik. Je kunt een kant-en-klare buikband kopen of er zelf een maken. Koop een stretchy stof in een mooie kleur. Knip een lange, brede strook en meet je buik op. Tel er wat extra centimeters bij op, zodat je buik nog lekker kan doorgroeien. Nu hoef je alleen nog maar de twee uiteinden aan elkaar te naaien.

Ben je niet zo handig met de naaimachine? Knip dan de bandjes van een spaghettitop af, en gebruik dit shirtje als buikband.

2. De truc met het elastiek

Nu je een buikband hebt, kun je je broek gewoon openlaten. Niemand die het ziet als je de buikband over de rits heen trekt. Je knoop kun je openlaten. Als je broek afzakt, kun je een haarelastiek door het knoopsgat halen en aan je knoop vastmaken. Ideaal voor de eerste maanden!

3. Boyfriend shirt

Die wijde T-shirts van je partner? Heerlijk voor jou tijdens de zwangerschap. Je kunt het shirt zo dragen voor een relaxte look, of er een nonchalante knoop in maken voor een iets meer gestylde outfit. Ha! Wat nou dure zwangerschapskleding?

4. Losse blouse

Je kunt tijdens je zwangerschap je favoriete blousejes gewoon blijven dragen. Draag je blouse open met een mooie top eronder, en je bent good to go.

5. Jurkjes en leggings

Zwanger zijn in de winter is fijn. Niet alleen heb je geen last van de hitte, maar ook qua zwangerschapskleding is het een stuk makkelijker. Want die leuke jurkjes zijn natuurlijk nu ineens te kort. In de winter los je dat makkelijk op door er een dikke legging onder te dragen. In de zomer kun je een kort rokje of broekje onder je jurk dragen.

6. Los vest met riem

Vestjes en jasjes kun je makkelijk blijven dragen met een riempje vlak onder je borsten. Je benadrukt hiermee ook nog eens je mooie buik.

Is er een speciale gelegenheid, of wil je toch gewoon één échte zwangerschapsjurk hebben? Check dan dit stuk: 8x De mooiste zwangerschapsjurken voor minder dan 50 euro.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 tips: de perfecte zwangerschapskleding hangt gewoon in je kast
Sluiten